Nejnovější
Stěhování
Mezinárodní stěhování
Skladování
Logistika
Přeprava
Tým Plusim
Novinky v Plusimu
Legislativa
Ze světa
Návod na bezpečné stěhování klavírů a jiných těžkých břemen
Skladování
23.08.2021

Stěhování přináší mnoho otázek. Takový klavír může vážit až 400 kg. Zjistěte, co potřebujete vědět na jeho přestěhování.
Pokud máte doma těžká břemena jako klavír, bazén, vanu nebo sochy, náklad a počet lidí zapojených do procesu stěhování se zvýší. Nezoufejte. I velká hmotnost nákladu lze přesunout bezpečně a bez poškození.

Hmotnost klavírů se liší

Je třeba rozlišovat mezi piáninem a velkým klavírem. Piánina mívají hmotnost od 200 do 250 kg, přičemž váha velkého klavíru se šplhá až k 400 kg. Na přenesení jednoho i druhého je třeba zkušených lidí, kvalitní balicí materiál a know-how o bezpečnosti, kterou je třeba dodržovat od prvního naložení až po vykládku.
Od hmotnosti klavíru se následně odvíjí počet pracovníků, kteří ho budou nést, a cena. Co můžete udělat předem je, že z něj odmontujete pohyblivé části, aby byl snáze přenosný. Výsledný cena je jiná při přesouvání klavíru po rovině a po schodech. Klavír převážíme pomocí hydraulického zařízení, pokud to terénní podmínky vysloveně nezakazují.

Alternativní možnosti využití starého klavíru

Pokud vám klavír již pomalu dosluhuje a víte, že by vám v novém bytě jen zbytečně překážel, posuňte jej dále. Kavárny a restaurace v různých městech s radostí přivítají tuto formu odreagování se pro zákazníky. Nebo přispějte městu na zpříjemnění pouličního umění podobně jako je to v Paříži, Sydney či New Yorku. Nejenže uděláte někomu radost, ale také přispějete k nižšímu environmentálnímu zatížení.
Fascinuje vás recyklace starých věcí a jejich nová přeměna v jiné kusy nábytku? Dá se to udělat is klavírem. V zahradě vám může vyrůst fontána či v prostorách obývacího pokoje netypická knihovna.

Stěhování klavírů se zárukou PLUSIM

Když vám tento krásný hudební nástroj slouží, ale potřebujete ho bezpečně přepravit na nové místo, spolehněte se na profesionální přestěhování těžkých břemen od společnosti PLUSIM. Naši “stěhováci” se postarají o zabalení do ochranné fólie a bezpečné ukotvení, jakož i přenos na místo vykládky.

Podobné články
Skladování
23.08.2021
Mezinárodní stěhování: Na co si dát pozor
Stěhování do zahraničí je časově náročnou záležitostí od přípravy až po samotnou realizaci. Proto vám přinášíme několik otázek, na které byste se měli zaměřit.
Číst více
Skladování
23.08.2021
Mezinárodní stěhování: Na co si dát pozor
Stěhování do zahraničí je časově náročnou záležitostí od přípravy až po samotnou realizaci. Proto vám přinášíme několik otázek, na které byste se měli zaměřit.
Číst více