Nejnovější
Stěhování
Mezinárodní stěhování
Skladování
Logistika
Přeprava
Tým Plusim
Novinky v Plusimu
Legislativa
Ze světa
Mezinárodní stěhování: Na co si dát pozor
Skladování
23.08.2021

Stěhování do zahraničí je časově náročnou záležitostí od přípravy až po samotnou realizaci. Proto vám přinášíme několik otázek, na které byste se měli zaměřit.

Jak zboží přepravit i do vzdálené země?

Disponuje stěhovací společnost vlastním vozovým parkem? Mají skutečně tolik kapacit, jak popisují na stránce? Ověřte si to. Prohlédněte si je zápis v obchodním rejstříku a ujistěte se, jaký typ přepravy mají zaevidován, zda jde jen o vnitrostátní přeprava, nebo i mezinárodní a zda mají uzavřené smlouvy s lodními a leteckými společnostmi.
Naše společnost se zabývá stěhováním do států Evropské unie od roku 2008, kdy jsme odkoupili konkurenční společnost. Stěhujeme však i mimo země Evropské unie v rámci Evropy. Využíváme nákladní auta nebo kamiony přizpůsobené podle hmotnosti nákladu klienta. Každé auto je vybaveno skříňovou nástavbou, hydraulickou zdvižnou plošinou a GPS systémem. Spolupracujeme také s jinými přepravními společnostmi, a tak při náročnějších stěhování umíme zabezpečit lodní i leteckou přepravu.

Kolik věcí je možné přestěhovat?

Podle objemu stěhovaných věcí umíme přizpůsobit počet a velikost nákladních aut při pozemní přepravě, velikost lodního kontejneru či množství letecky přepravovaných palet. Držíme se inidividuálního přístupu, který je na míru šitý klientovi. Ať jedno, nebo sto pracovních míst, díky rozsáhlým kapacitám nemusíme mít limity.
Není problém přestěhovat těžké skříňky, břemena nebo trezory nad 1000 kilogramů, které se pečlivě zabalí do ochranných obalů. Trezory a ukotvují ke stěně nebo podlaze. Samozřejmě, je k tomu zapotřebí zkušený a koordinován tým lidí a důvěra ze strany klienta. Dbejte proto na zkušenosti firmy, jejich zázemí a organizační hierarchii.

V případě mezinárodního stěhování veřejných činitelů či diplomatů se vždy najdou cennosti nebo důležité dokumenty. Ty je nejlepší uložit do přepravek, které jsou zajištěny plombou nebo zámkem.

Co v případě poškození zboží?

Ptejte se stěhovací služby i na to, zda má uzavřenou smlouvu s pojišťovnou a jakým způsobem vás odškodní v případě znehodnocení zboží. Standardně postupujeme tak, že při nižších škodách se dohodneme s klientem na příslušné protihodnotě, jako je oprava, výměna za náhradní kus nebo využití obchodní slevy.
V případě, že vznikne pojistná událost, postupujeme podle předpisů pojišťovny. Vyhotovíme písemný záznam a fotodokumentaci. Následně se určí hodnota věci a odškodnění klienta.

Naše služby mezinárodního stěhování

Při stěhování do zahraničí si můžete zvolit ze tří typů služeb:
Služby v místě nakládky – vystěhování, naložení a vyložení věcí v místě země, odkud odcházíte. Věci se převezou v nákladních vozech nebo ve speciálních kontejnerech. Pokud je třeba, postaráme se io celní dokumenty.

Služby v místě určení – zboží vyzvedneme v zemi, do níž se stěhujete, a přepravíme ho na vámi určené místo. Zajistíme jeho rozmístění, namontování zařízení a dokončovací práce. V případě stěhování do země mimo Evropskou unii také vyřídíme celní kontrolu.

Od dveří ke dveřím – oba projíždějící kroky spojíme dohromady. Zajistíme kompletní přestěhování se všemi potřebnými záležitostmi.

Každý klient je individuální, a proto je možné podmínky upravit. Využijte naši cenovou poptávku nebo si prohlédněte si přehled našich referencí z komerčního a veřejného sektoru. Při vyplnění objednávkového formuláře na konkrétní datum považujeme objednávku za závaznou, a proto ji nelze zrušit.

Podobné články
Skladování
23.08.2021
Návod na bezpečné stěhování klavírů a jiných ...
Stěhování přináší mnoho otázek. Takový klavír může vážit až 400 kg. Zjistěte, co potřebujete vědět na jeho přestěhování. Pokud máte doma těžká břemena jako klav...
Číst více
Skladování
23.08.2021
Návod na bezpečné stěhování klavírů a jiných ...
Stěhování přináší mnoho otázek. Takový klavír může vážit až 400 kg. Zjistěte, co potřebujete vědět na jeho přestěhování. Pokud máte doma těžká břemena jako klav...
Číst více