Nejnovější
Stěhování
Mezinárodní stěhování
Skladování
Logistika
Přeprava
Tým Plusim
Novinky v Plusimu
Legislativa
Ze světa
Jak ušetřit na ceně při stěhování
Přeprava
23.08.2021

Máte nervy ze stěhování? Kolik zaplatím stěhovací firmě a co když mi něco zničí? Pokud se dostatečně připravíte, stěhování můžete mít z krku již za jeden den.

Nečekejte do poslední chvíle a kontaktujte stěhovací společnost co nejdříve. Největší poptávka bývá právě koncem měsíce, kdy většině nájemníkům končí nájemní smlouva.

Na co se před stěhováním připravit?

Nejprve se zbavte věcí, které již nepotřebujete. Dejte je na charitu nebo prostě vyhoďte, ušetříte si tak zbytečné balení. Chcete-li se zbavit nepotřebných věcí, ale nemáte na to dostatek času, vyberte si stěhovací firmu, která to udělá za vás. Drobnější věci ukládejte do krabic systematicky buď podle pokojů, nebo podle druhu, vždy s číselným označením a popisem.
Ujistěte se, že krabice jsou přelepené páskou předtím, než je začnete plnit. Použijte raději střední velikost, příliš velké krabice se špatně přenášejí a zabírají mnoho místa ve výtahu. Většina stěhovacích firem vám doporučí vhodný typ krabice, někteří „stěhováci“ vám nabídnou krabice k pronájmu zdarma, pokud využijete jejich služby.

Věci, které budete potřebovat hned po příchodu (jako hygienické potřeby, kosmetika, kuchyňské nádobí) uložte do jedné krabice s jasným označením.

Odpojte zařízení a obalte je fixační fólií

Pokud je to možné, vyprázdněte nábytek, vyberte všechny zásuvky a části, které by mohly vypadnout, a obalte je fixační fólií. Fólii použijte i na ostatní kusy zařízení, abyste předešli zaprášení nebo poškrábání během manipulace. Pokud si na demontáž a montáž netroufáte nebo nemáte čas, stěhovací firma vás s tím za příplatek pomůže.

Když se vystěhujete dříve, uskladněte si věci u přátel

Potřebujete se vystěhovat o víkendu, ale klíče “do nového” dostanete až začátkem měsíce? Větší společnosti disponují volnými prostory, kde můžete věci dočasně uskladnit. Pokudchcete předejít těmto nákladům, můžete požádat známé, zda by věci u nich nemohli na pár dní “přenocovat”.

Co s masivním nábytkem a křehkými předměty?

Pokud máte doma piano, trezor, nebo jen úzké dveře, je možné, že budete muset platit za manipulaci s těžkým břemenem. I zde platí pravidlo, že čím menší části, tím lépe.

Předtím, než menší křehké předměty zabalíte do krabic, obalte je papírem nebo bublinkovou fólií. Upozorněte zaměstnance stěhovací služby, aby na ně dávali zvýšenou pozornost.

Jak vypočítat cenu za stěhování?

Cena závisí na počtu pokojů, času, náročnosti zařízení, výšky patra, možnosti výtahu, vzdálenosti a různých jiných parametrů a doplňkových služeb. Obecně platí, že větší stěhovací firmy kalkulují cenu podle počtu pokojů, u menších se cena odvíjí od hodin a počtu pracovníků. Při menším stěhování vás to tedy může vyjít levněji.
Pokud však plánujete stěhování celého bytu nebo nadrozměrného nábytku, může se stát, že nebudou mít dostatečnou kapacitu. Na orientační kalkulaci ceny můžete použít i naši cenovou kalkulačku na webové stránce. S námi se nemusíte obávat, že se lekne velkého množství věcí, vzdálenosti či nestandardních požadavků.

Podobné články